Frits Landesbergen is een slagwerker en vibrafonist met een internationale reputatie.

Geboren te Voorschoten in 1961, opgegroeid in Hoorn. In 1985 cum laude afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.

Frits heeft van jongs af aan als vrije ondernemer in zichzelf en zijn loopbaan geinvesteerd. Het winnen van prestigieuze binnen- en buitenlandse jazzprijzen als de Wessel Ilckenprijs, Pall Mall Swing Award, AVRO-cultuurprijs "De Belofte" en de daarbij behorende aandacht van de media hebben Frits geen windeieren gelegd. Sindsdien heeft Frits een overvolle agenda, voornamelijk in Nederland.
Concerten met zijn eigen band, Frits Landesbergen & Friends. Jaarlijks terugkerende tournees met o.a. Madeline Bell, The Rosenberg Trio, Louis van Dijk en Cor Bakker.

Als freelancer heeft Frits gewerkt met o.a.: Georgie Fame, Milt Jackson. Toots Thielemans. Eddie Daniels, Louis van Dijk, Thijs van Leer, Scott Hamilton, Joe Pass, Buddy de Franco, Monty Alexander.

Frits Landesbergen is all-round. Niet alleen is hij Neerlands beste jazz-vibrafonist, hij is ook een voortreffelijke drummer en arrangeur. Daarnaast is hij docent vibrafoon, slagwerk en combospel aan het conservatorium te Den Haag, beheert hij zijn eigen boekingsburo en is hij producent.

Samen met Jeroen de Rijk richtte hij in 1998 'BAILEO MUSIC PRODUCTIONS' op. Een muziekproductiebedrijf waar o.a. opdrachtmuziek wordt gemaakt voor commercials en bedrijfsfilms en waarin een eigen label is opgenomen. Op dit eigen label zullen de komende jaren CD's uitkomen van o.a. Madeline Bell, Joke Bruijs, Louis van Dijk.

In 1995 werd hij benaderd om 'endorser' van het legendarische slagwerkmerk Ludwig/Musser te worden voor Europa.

Frits Landesbergen speelde mee op zo'n 90 CD's als 'sideman' bij Madeline Bell, Ann Burton, Louis van Dijk, Laura Fygi, Rosenberg trio, Thijs van Leer, Metropole Orkest, London Symhony Orchestra.

Als leider van zijn eigen band produceerde hij 6 CD's:

 • 1987 - Ultimate Swing
 • 1988 - Alone Together
 • 1991 - Groovy Mallets
 • 1993 - Melange
 • 1995 - Frits meets Louis van Dijk, Two Of A Kind
 • 1996 - Dynavibes, met Jeff Hamilton

Baileo beweegt zich ook op het gebied van de DVD. In samenwerking met JUMBO supermarkten hebben zij ' Jumbo Swingnight' uitgebracht, met de Baileo Big Band. Op deze DVD zijn veel arrangementen van Frits Landesbergen te vinden. Een registratie van het concert met gasten als Madeline Bell, Laura Fygi en Joke Bruijs. Inmiddels is er ook een vervolg van 'Jumbo Swingnight' geweest, ditmaal met de Amerikaanse ster Rita Coolidge, helaas is dit concert geen registratie gemaakt.
Hij heeft een DVD opgenomen in Frankrijk. Een 2 uur lang durende documentaire en concert, met en over pianolegende Louis van Dijk.

In het najaar van 2002 bracht Frits met Louis van Dijk, Cor Bakker en Edwin Corzilius, een reeks theaterconcerten ten gehore: 'Masters of Swing'.

In 2003 en 2004 kwamen er nog meer CD's en DVD's uit waarvan Frits onderdeel uitmaakte, zoals o.a.:

 • Getting Sentimental - Andre Vrolijk
 • More Moves -Jeroen de Rijk en Frits Landesbergen
 • Blue Christmas - Madeline Bell
 • Generations - Harry Happel en Frits Landesbergen
 • The Japan Version - Louis van Dijk trio
 • Piano Trio - Cor Bakker
 • Mijn Kleine Komedie - Ge Titulear
 • Live in Paris - Monty Alexander
 • Chez Louis - Louis van Dijk
 • Tribute to George Shearing

In 2005 ging Frits meerdere malen 'on tour' in Nederland.
Een theatertour met Joke Bruijs en Louis van Dijk. Een vervolg op het uitkomen van de CD 'Close to Me', welke op dit moment een grote 'hit' is in Japan!
Een Kersttour met Madeline Bell.
Ook Monty Alexander was te gast in Nederland. Inmiddels is Frits ook toegetreden tot de vaste begeleidingsgroep van Monty Alexander. Met Monty Alexander tourt Frits door Amerika, Australie en Europa.

In 2006 verschijnt Frits in de theaters met de Louis van Dijk's Mozart tournee.

Frits is te boeken als Arrangeur/Componist, Drummer, Gastdocent, Presentator, Gastspreker en als Gastsolist op de Vibrafoon, zoals hij eerder deed bij Big bands en Harmonie- en Fanfareorkesten.